Bestemming

Na het lijsttrekkersdebat in Visvliet op 13 maart, heeft het treintje naar Visvliet zijn bestemming bereikt. Fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks, Klaas-Wybo van der Hoek, had het treintje in een debat van anderhalf jaar geleden aangeboden aan burgemeester Bert Swart. Het was bedoeld als symbool voor de verbetervoorstellen voor het openbaar vervoer die GroenLinks in de raadsdebatten voortdurend naar voren brengt. In het geval van Visvliet zijn uiteraard goede busverbindingen van groot belang, maar de spoorverdubbeling Groningen-Leeuwarden biedt ook de mogelijkheid om het station bij Visvliet (evenals trouwens de oude halte bij Den Horn) te heropenen. De argumentatie waarom Visvliet indertijd gesloten is: na de opening van station Camminghaburen is er onvoldoende capaciteit voor een extra stop, komt immers te vervallen.

Het symbolische speelgoedtreintje lag in een stoffige kast van het gemeentehuis te verkommeren. Hier vond Klaas-Wybo het in een pauze van de gemeenteraadsvergadering op 10 maart terug. Reden om het mee te nemen naar het lijsttrekkersdebat in Visvliet en het daarna aan te bieden aan Aly Frik, voorzitter van Dorpsbelangen Visvliet. Het treintje krijgt een mooie plek in het dorpshuis Bartoleshûs.

Daarmee is één bestemming bereikt, maar blijft het de moeite waard om te knokken voor beter openbaar vervoer in onze regio. Daar gaan we dus mee door.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk