Wethouder Stol ondertekent gebruiksovereenkomst op middenstip

Sportwethouder Fred Stol en de voorzitter van de voetbalvereniging Grijpskerk, Klaas-Wybo van der Hoek, zetten op de middenstip van het kunstgrasveld aanstaande dinsdagavond 18 maart om 20.00 uur hun handtekening onder de gebruiksovereenkomst.

Eind 2012 is het nieuwe kunstgrasveld voor de voetbalvereniging Grijpskerk opgeleverd. Hiermee is een veldcapaciteitsprobleem opgelost. Met een prachtige openingswedstrijd tussen VV Grijpskerk en een gemeenteteam bestaande uit de burgemeester, wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente Zuidhorn is het veld in gebruik genomen. Het nieuwe veld was aanleiding om te onderhandelen over een nieuwe gebruiksovereenkomst. Sportwethouder Fred Stol en de voorzitter van de voetbalvereniging Klaas-Wybo van der Hoek, zetten op de middenstip van het kunstgrasveld aanstaande dinsdagavond 18 maart om 20.00 uur hun handtekening onder de overeenkomst.

Gebruiksovereenkomst

In goed en constructief overleg met de vereniging zijn hierin afspraken vastgelegd over het beheer en onderhoud van de sportvelden. De onderhandelingen hebben de nodige tijd gekost, maar uiteindelijk ligt er een overeenkomst waar beide partijen mee in kunnen stemmen. Hierin zijn heldere afspraken gemaakt wie waarvoor verantwoordelijk is. De vereniging neemt voor een groot deel het onderhoud en beheer voor haar rekening. Dit in goed samenspel met de marktpartij waarmee ook de gemeente het beheer heeft geregeld.

Samenwerking

De gemeente wil steeds meer samenwerken met sportverenigingen bij het beheer en onderhoud van de sportaccommodaties. Dit is door de gemeenteraad onder meer vastgelegd in de Groenvisie en het Wmo beleidsplan. Hierbij worden ook vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Ook dit is nu in de overeenkomst geregeld. Door een goede samenwerking komen de beheerskosten lager uit en het voordeel komt ten goede aan de gemeente en de vereniging.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk