Winkelactie voor Voedselbank in Grijpskerk

De Voedselbank Grootegast-Marum houdt vrijdag 21 en zaterdag 22 maart een voedselvoorraadactie bij C1000 in Grijpskerk. Vrijwilligers van de voedselbank vragen dan aan winkelend publiek of zij een boodschap willen doen voor de voedselbank.

De Voedselbank Grootegast en Marum is nu bijna een half jaar oud. Inmiddels krijgen meer dan 60 klanten (totaal circa 180 mensen) wekelijks een voedselpakket. Hierbij zijn ook veel mensen uit de gemeente Zuidhorn. Al die mensen willen we graag een goed en gevarieerd pakket aanbieden.
De voedselbank krijgt voedsel van het bedrijfsleven, winkels en van de landelijke voedselbank. Producten die soms over de datum zijn, maar nog wel uitgedeeld mogen worden. Alles volgens de norm van de Voedsel en Waren Autoriteit. Maar dit aanbod is onvoldoende. Daarom worden er nu ook winkelacties gehouden in supermarkten in de gemeente Zuidhorn.

Op het ogenblik is er het meest behoefte aan basisproducten, zoals melk en blikgroenten. Maar ook aan het wasmiddel is er behoefte.
Later in het jaar komen supermarkten in de plaatsen Zuidhorn en Aduard aan de beurt.

Bron:

www.het-westerkwartier.nl

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk