Boomfeestdag Grijpskerk: samen aan de slag

In 2013 is een begin gemaakt met de herinrichting van het sportpark ‘De Enk’. Dat heeft geleid tot meer licht en lucht in het park en een grotere sociale veiligheid in de buurt van het station.

Na een periode van kappen en snoeien was het op de eerste lentedag van 2014 tijd voor het planten van nieuwe bomen. Samen met medewerkers van de gemeente Zuidhorn en de mensen van de wijkploeg Grijpskerk hebben de leerlingen van groep 6 en 7 van De Triangel een aantal ijzerbomen geplant. Dit alles onder de bezielende en praktische leiding van wethouder Stol.

De toegangsweg naar het station werd weer een mooie laan. Hieraan voorafgaand was er een demonstratie eendenkorf vlechten. Een korf werd geplaatst in het park, een andere kregen de kinderen van De Triangel mee als geschenk om te plaatsen in de groene omgeving van hun school. Tot slot kreeg ieder kind een appel mee voor onderweg naar school en een kompas.

Bron:

Westerkwartier.