Schoolvoetbal Zuidhorn op de velden van Grijpskerk

Vorig jaar bliezen Albert Heijn Zuidhorn, voetbalvereniging Zuidhorn en SportinZuidhorn nieuw leven in het regionale Schoolvoetbaltoernooi. Een jaar verder maakt de organisatie zich op voor een nieuwe editie, woensdagmiddag 16 april zal de officiële voorronde van het Nederlands kampioenschap plaatsvinden op de velden van vv Grijpskerk.

Er wordt plaatsgemaakt voor een nieuwe doelgroep; naast jongens en meisjes uit groep 7 en 8, kunnen dit jaar ook kinderen uit klassen 5 en 6 van alle scholen uit de gemeente Zuidhorn
meedoen.

Na het succes van de doorstart van het Schoolvoetbal in 2013 heeft combinatiefunctionaris Bart
Brandts Buys direct uitgesproken dat het zijn wens was om het toernooi, wanneer mogelijk, te laten rouleren tussen de vier verenigingen in de gemeente Zuidhorn. VV Grijpskerk is gretig op dit aanbod ingegaan en zal 16 april de gastheer zijn van deze gezellige sportmiddag.

Oude rotten in het vak Hans Pinkster en Klaas Huizenga maken wederom deel uit van de organisatie.
Zij hebben besloten om in 2014 ook plaatst te bieden voor schoolteams uit de groepen 5 en 6. Mede
door de landelijke verbintenis tussen het Schoolvoetbal en Albert Heijn, zal Abbe Borger van AH
Zuidhorn op de achtergrond de organisatie steunen.

Doelgroep

Groep 7/8: De jongens zullen ‘11 tegen 11’ spelen op groot veld, maar net als voorgaande editie is er een ‘7 tegen 7’ categorie in het leven geroepen om ook kleine scholen eenvoudiger deel te laten nemen. Jongensteams kunnen altijd aangevuld worden met meisjes, maar er is ook de mogelijkheid mee te doen met speciaal meisjesteam. De meiden spelen ‘7 tegen 7’ op een half veld.

Groep 5/6: Deze doelgroep is door de organisatie nieuw toegevoegd. Jongens en/of meiden teams
spelen altijd ‘7 tegen 7’ op half veld. De organisatie is erg benieuwd of de behoefte net zo groot is in deze doelgroep.

AH Schoolvoetbal NK

Omdat de organisatie van deze locale voorronde deel uit maakt van het landelijke kampioenschap
van de KNVB kunnen de zich plaatsen voor de regionale-, districts- en landelijke finales. Deze dagen staan natuurlijk garant voor spektakel. Gelukkige teams maken zelfs kans om speciale
rollen te vervullen tijdens de finale om de Johan Cruyff Schaal.

De school is in het bezit van de inschrijfformulieren. Of mail naar opgave@swgz.nl

Bron: Westerkwartier