Dames 1 VC Grijpskerk Kampioen

De spanning in sporthal De Bokkediek was te snijden, afgelopen zaterdag met het mogelijke kampioenschap van VC Grijpskerk Dames 1 in het vooruitzicht. De afgelopen seizoenen had het eerste damesteam van VC Grijpskerk herhaaldelijk geprobeerd om kampioen te worden in de 1e klasse.

Elk seizoen draaide het team mee in de top, maar toch trok het altijd net aan het kortste eind. Dit seizoen moest daar echter verandering in komen. Met de komst van coach Albert Veldkamp en enige veranderingen in het team kwam de kampioenstitel elke week dichter- en dichterbij. Met 16 punten los van de nummer 2 moest D1 afgelopen zaterdag slechts twee sets pakken om, drie weken voor het eind van de competitie, welverdiend te promoveren naar de
hoofdklasse.

Tegenstander was Veracles Dames 4 dat op de tweede positie in de competitie stond. Niet alleen Grijpskerk streed voor haar punten, maar Veracles, dat bij verlies nog naar de derde plek kon zakken, was gebrand op winst. Meteen vanaf het begin was de strijd hevig en fel. Halverwege de eerste set was het de tegenstander echter die met enkele punten voor kwam te staan. Maar Grijpskerk liet zien waarom zij de terechte koploper zijn want met de zuiver set-ups van Rieneke Jager en mooi geplaatste aanvallen van onder andere Eline Kuiper wist Grijpskerk zich te revancheren. De eerste set was gewonnen.

Kampioen

Ook in de tweede set kwam Grijpskerk op een kleine achterstand te staan. Toch wisten zij ook hier het tij te keren. Marita Vrolijk scoorde punt na punt met haar perfecte sprong service en Irene ’t Hoen wist achterin alle aanvallen van Veracles te pareren. Uiteindelijk wist de tegenstander ook dat zij er niets meer aan konden doen en met 25-17 werd de tweede set ruimschoots door Dames 1 gewonnen. Kampioen! Met het behalen van deze titel speelt volgend
seizoen voor het eerste in de geschiedenis van VC Grijpskerk een damesteam in de hoofdklasse mee. Uiteraard een uitzonderlijke prestatie.

In de derde set was Grijpskerk even de concentratie kwijt door het net behalen van hun kampioenstitel en verloren zij met 17-25. In de laatste set liet het team echter weer zien waarom zij de beste zijn en werd de set gewonnen met 25-23. Heel VC Grijpskerk had overigens het overwinningsvirus te pakken vandaag. Alle seniorenteams wisten winst te behalen.

Bron:

Westerkwartier