Historische verkiezingsuitslag GroenLinks Zuidhorn

Klaas-Wybo van der Hoek, GroenLinks Zuidhorn: “Historische uitslag voor GroenLinks met een groei van meer dan 12%.”                                              

Lijsttrekker van GroenLinks in Zuidhorn, Klaas-Wybo van der Hoek noemt de verkiezingsuitslag van zijn partij in de gemeente Zuidhorn: “Zo groot zijn we nog nooit geweest: fantastisch. Het is een droomuitslag.” Hij deed dit op de ledenvergadering van zijn partij over de verkiezingsuitslag. Hij dankte de kiezers voor de steun: “We kunnen helpen Zuidhorn beter te maken. Alle kiezers, vrijwilligers en sympathisanten: dank voor de steun! Hartverwarmend zijn ook de vele felicitaties met ons resultaat!”

Voorzitter Tsjalling Buwalda was vol lof over de lijsttrekker, de campagneleider en zijn team, de fractie, de leden en de vrijwilligers die jarenlang hard gewerkt hebben voor dit resultaat.

Klaas-Wybo van der Hoek ziet het succes in trouw en duidelijk politiek bedrijven: “We zijn kritisch, maar constructief. We zijn trouw aan de inwoners en helpen ze serieus. Onze informatie- en discussieavonden over zonne-energie, milieuvriendelijk vervoer en de gevolgen van de aardgaswinning alsook onze website en kranten worden her- en erkend. Ons initiatiefvoorstel voor zonne-energie is een succes en helpt inwoners hun lasten te verlagen. Bij onze bijdragen en voorstellen gaan we ook niet over een nacht ijs: we oordelen gedegen. Het is heel hard werken, maar zo horen volksvertegenwoordigers te functioneren. In de komende periode zullen we ons werk voortzetten. Het geweldige resultaat inspireert ons om met dezelfde inzet door te gaan.”

Zuidhorn is met 20,4 % na Oostzaan (21,6 %) de tweede GroenLinks-gemeente in Nederland.Daarmee heeft GroenLinks haar positie als derde partij in Zuidhorn versterkt: 1952 kiezers in Zuidhorn stemmen op GroenLinks
 
GroenLinks wint ten opzichte van de vorige gemeenteraads-verkiezingen meer dan 200 stemmen: dat is een groei van 12,2% (van 1739 naar 1952). Sinds 1990 heeft GroenLinks steeds gewonnen. GroenLinks begint in 1990 met 422 stemmen (4,7%). Vooral na 2002 gaat de groei door: 1167 (12,0 %) en nu in 2014 dus 1952 (20,4 %).

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk