Johannes Passion in Grijpskerk

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach wordt zondag 13 april uitgevoerd in Grijpskerk. Een bijzondere gebeurtenis.

Volgens de vertaler van de Johannes Passion, Marcel den Dulk, heeft de Johannes Passion een bijzondere plek in het werk van Bach. In de Mattheus Passion legt Bach de nadruk op het lijden en sterven. De Johannes Passion heeft een heel ander karakter: In de Johannes Passion vertelt Bach dat met de dood niet alles is afgelopen en wil hij “een doorkijkje geven naar iets dat vele malen mooier is dan het aardse leven.’’ Die hoop en dat licht is terug te horen in de muziek.

De uitvoering is een gezamenlijk project van Kantorij en Ensemble Kielwindeweer en Kamerkoor Consonans. Het gaat hier om een ingekorte versie die bestaat uit alle koren en koralen en vier aria’s. De recitatieven worden in het Nederlands gelezen. Het geheel duurt ongeveer 1 uur en een kwartier.

Solisten: Diana van Kaam, alt en Bert Suhlmann, bas. Lector: Koos Bos, dirigent: Evert Jan Krause. De aanvang in de PKN Kerk Kerkplein is om 15.30 uur.