Acht jaar cel na schietincident

De Grijpskerker die in augustus 2013 een plaatsgenoot neerschoot is vandaag veroordeeld tot acht jaar cel. Daarnaast moet de dader een geldbedrag van 100.000 euro aan het slachtoffer betalen. Tot dat eindoordeel kwam de rechter vandaag.

Enkele weken geleden eiste het Openbaar Ministerie tien jaar cel en een schadevergoeding van ruim 800.000 euro.

De rechtbank kwam vandaag met de volgende uitspraak:
"Poging tot doodslag Grijpskerk. Verdachte heeft met een revolver het slachtoffer in het hoofd geschoten. Verweer dat verdachte niet bewust de kans op de dood van het slachtoffer heeft aanvaard wordt verworpen. Door contra-indicaties is de rechtbank van oordeel dat van voorbedachte raad niet kan worden gesproken; gekwalificeerd als poging tot doodslag, die leidt tot veroordeling tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Daarnaast onder meer immateriële schadevergoeding van € 100.000."

Meer informatie over het incident is te vinden op www.rtvnoord.nl.