Koningsdag Grijpskerk

Koningsdag in Grijpskerk begint met de traditionele Oranjemarkt in de Herestraat. Een belangrijk onderdeel is daarbij de rommelmarkt voor kinderen.

De markt op 26 april duurt van 9.00 tot 13.00 uur. Om 13.00 uur wordt op ‘ De Poel ’ de nationale driekleur gehesen door wethouder F.H. Stol, waarna beide muziekkorpsen zorgen voor een oranjeconcert.

Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er optredens van het Abel Tasman shantykoor en van de zingende Broeder. Tussen 13.30 en 16.30 uur worden veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals bungeejumpen en paardrijden. Er is een klimwand, een stormbaan en o.a. een schuimbad.

Van 16.00 tot 19.00 uur zorgt Bamm Bamm voor een knallende afsluiter, bij slecht weer in de feesttent. De commissie ‘ 30 April anders ‘ zal voor het eerst in oranje kleding aantreden. De opvallende kostuums werden beschikbaar gesteld door de vereniging Dorpsbelangen.

Op de foto de Grijpskerker Oranjecommissie, achterste rij Marijke Dijkstra, Wietze Spaan, Sjouke Noordenbos, Sjoerd Bargerbos en Jannes Marinus. Voorste rij: Simon Santema en Geertje Venema.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk