Verhitte strijd tijdens schoolvoetbal in Grijpskerk

In Grijpskerk was vorige week voor de tweede keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Zuidhorn. VV Grijpskerk was de trotse gastheer voor de 9 scholen met in totaal 36 afgevaardigde teams. Het prachtige weer zorgde voor een geslaagde sportmiddag met vijf grote winnaars.

In de voorbereiding bleek al dat de initiatiefnemers van SportinZuidhorn goede partners hadden gevonden in VV Grijspkerk en Albert Heijn Zuidhorn. De voetbalvereniging zorgde voor een prima accommodatie en voorzag het toernooi van uitstekende scheidsrechters. Albert Heijn Zuidhorn stelde de prijzen beschikbaar en serveerde ranja en vers fruit voor de deelnemende kinderen.

Dit was het eerste jaar dat, naast groep 7 en 8, ook kinderen van groepen 5 en 6 deel konden nemen aan het toernooi. Door de 325 kinderen werd er mede dankzij de fairplay ‘Klasse-Cup’ opvallend sportief gespeeld. Het ruim aanwezige publiek werd door hen ook nog getrakteerd op aantrekkelijke en spannende wedstrijden.

Winnaars

Het toernooi in Grijpskerk was een officiële voorronde van het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal. De winnaars gaan door naar de regionale finale op 14 mei in Harkema. De uitslagen:

• Groep 7/8 jongens – 11×11 OBS de Borgh, Zuidhorn
  • Groep 7/8 meisjes – 7×7 GBS de Brug, Zuidhorn
  • Groep 7/8 jongens – 7×7 OBS de Triangel, Grijpskerk
  • Groep 5/6 jongens – 7×7 CBS het Anker, Zuidhorn
  • Groep 5/6 meisjes – 7×7 CBS de Windroos, Zuidhorn

Door het grote enthousiasme kan een vervolg in 2015 niet uitblijven. Ondanks de gastvrijheid van voetbalvereniging Grijpskerk, heeft de organisatie de voorkeur om wederom een nieuwe vereniging uit de gemeente te betrekken. Gezien de omvang zal het toernooi wellicht gesplitst moeten worden, het sportterrein van de club was zelden zo goed gevuld.

Bron: Westerkwartier