Dorpsbelangen trakteert in Grijpskerk

Na een muzikale inleiding op twee trompetten van de gebroeders Lesman werd bij verzorgingshuis “De Wierde” in Grijpskerk de vlag gehesen door de honderdjarige mevrouw Rozema-de Vries.

Voorzitter Remco Wolf van de Vereniging Dorpsbelangen hield een korte toespraak, waarna de bewoners op koffie me gebak werden getrakteerd. Op de Koningsmarkt in de Herestraat was het gezellig druk en vooral de kindermarkt was aantrekkelijk.

Om 13.00 uur uur werd wederom de vlag gehesen, nu op de Poel door wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn. Aansluitend vond een concert van de beide plaatselijke muziekverenigingen plaats. Het Abel Tasman koor en de band Bamm Bamm zorgden voor een grote publieke belangstelling op het feestterrein rond de Oosterkade.

De organiserende Oranjecommissie was herkenbaar in de nieuwe oranje kleding, de vorige week beschikbaar gesteld door Dorpsbelangen. Grijpskerk kan al met al terugzien op een geslaagde eerste Koningsdag.

Bron: Westerkwartier