Grijpskerk herdenkt de gevallenen op 4 mei

De 4 mei herdenking in Grijpskerk wordt gehouden in de kerk aan de Nicolaas Grijpstraat en begint om 19.00 uur.

Na een woord van welkom is er muziek, zullen er gedichten voorgelezen worden en zal ook wethouder Stol een toespraak houden. Na de afsluiting in de kerk, waarbij ook de gevallenen in de oorlog afkomstig uit Grijpskerk worden herdacht, is er een stille tocht naar de begraafplaats, waar kransen en bloemen gelegd worden, twee minuten stilte in acht wordt genomen en het Wilhelmus wordt gespeeld.

Ook dit jaar krijgt de herdenking weer een speciaal tintje. Zo zal Janneke Kalk (kleindochter van Hendrik Renze Kalk, de gemeentesecretaris die in de oorlog omgekomen is) deze avond zelfgeschreven gedichten voordragen over het gevoel dat zij heeft bij 4 mei. En dan met name bij haar opa, en die zij nooit heeft gekend. Fré, Henk en Menno Kalk, drie zonen van Kalk, zullen op de begraafplaats een krans bij het monument leggen.

Bron: Westerkwartier