Grijpskerk krijgt Repair Café

Naast ontmoeting wil de Werkgroep Ontmoeting ook Repair Café beginnen. Solidariteit en ontmoeting zijn de begrippen waarmee de vrijwilligersgroep Vluchtelingenwerk Grijpskerk ontmoetingsavonden gaat organiseren voor ex asielzoekers of nieuwkomers samen met anderen uit Grijpskerk.

Het is belangrijk voor de nieuwkomers sociale contacten op te bouwen en ook goed om meer Nederlands te leren spreken door de contacten met anderen. Behalve gezelligheid en een kopje koffie willen we op deze ontmoetingsavonden ook werken aan een repair café, zoals ook op andere plaatsen gebeurt.

“We willen dan kapotte huishoudelijke spullen repareren om ze te kunnen hergebruiken. Dit zullen we enkele keren per jaar gaan doen al naar gelang het aanbod van de spullen. De eerste en openingsavond is 22 mei zijn in Kerkplein 6 om 20.00 uur”, aldus de initiatiefnemers.

Belangstellenden zijn welkom voor een kopje koffie en een praatje. “We denken dat het goed is voor Grijpskerk om elkaar beter te leren kennen en om van elkaars culturen te leren. Na de zomer willen we geregeld bij elkaar komen, dan is ook duidelijk waar de spullen gebracht kunnen worden.”

Bron: Westerkwartier