Grijpskerk zingt op zondag

In de kerken van de PKN-gemeente in Grijpskerk worden regelmatig bijzondere diensten georganiseerd. Op 25 mei wordt er in de kerk aan de Nic. Grijpstraat een dienst gehouden waar het accent ligt op zang. De dienst begint om 09.30 uur.

De dienst wordt geleid door ds. Poot uit Oosternieland, organist is Robert Boonstra. Zingen wordt door veel kerkgangers beleefd als blijheid en geeft daardoor een extra dimensie aan de gewone kerkgang. De liederen die gezongen worden zijn gekozen uit allerlei liedbundels die in gebruik zijn bij de Protestantse Kerken in Nederland.

Zo is er een aantal liederen uit de bekende bundel van Johannes de Heer en natuurlijk wordt ook gebruik gemaakt van het Nieuwe Liedboek. De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen doordat in de kerk gebruik gemaakt van de beamer. Op veel scholen wordt bij het godsdienstonderwijs You Tube gebruikt als hulpmiddel om de nieuwe kinderliedjes te leren. In de dienst van 25 mei zal You Tube worden gebruikt om een aantal kinderliedjes te zingen.

Bron: Westerkwartier