‘Wereldreizen’ voor scholieren Grijpskerk en Kommerzijl

Burgemeester Bert Swart van Zuidhorn geeft donderdag 19 juni het startschot voor een ‘wereldreis’ voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit Grijpskerk. Een dag later, op 20 juni, gaat de wereldreis verder in Kommerzijl met leerlingen van De Rietstek.

De twee wereldreizen worden georganiseerd door de Millenniumwerkgroep van de gemeente Zuidhorn en begeleid door de provinciale millennium ondersteuningsorganisatie Noordbaak (www.noordbaak.nl). Beide dagen begint de wereldreis om 9.30 uur, in Grijpskerk bij het Tjoelkerpad en in Kommerzijl bij de basisschool.

Na het startschot door burgemeester Swart bezoeken de kinderen onder begeleiding van ouders een aantal winkels in het centrum van het dorp. De winkeliers krijgen vragen van kinderen over hun werkwijze en de verkoop van hun producten. De vragen richten zich onder meer op de productlijn van biologische en fair trade producten.

De wereld ontdekken

Met de wereldreis krijgen de leerlingen de mogelijkheid om de andere kant van de wereld te ontdekken in hun eigen winkelcentrum om de hoek. Het is de bedoeling dat in één dagdeel wordt gereisd van Ghana naar China, Brazilië en weer terug naar Nederland. Begeleid door een interactief lesprogramma en opdrachtenboekjes bezoeken de kinderen tot ongeveer 11.00 uur de winkels en leren ze over de herkomst van producten, duurzaamheid en fair trade.

Vorig jaar heeft de eerste wereldreis plaatsgevonden in Zuidhorn. De millenniumwerkgroep is verheugd, dat dit jaar twee nieuwe wereldreizen mogelijk zijn in Grijpskerk en Kommerzijl.

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend