Sfeer op buitenspeeldag in Grijpskerk

Honderden kinderen deden woensdag mee aan de Landelijke Buitenspeeldag, die in Grijpskerk was georganiseerd in de wijk Aykemaheerdt door de gelijknamige buurtvereniging. Naast spelen op de gebruikelijke speeltoestellen zoals het grote luchtkussen, de survivalbaan, was er in de ruim gebouwde wijk zelfs plek om te voetballen en volleyballen.

Ringsteken per trapauto werd leuk gebracht, evenals de streetdance. De suikerspin zorgde zelfs voor filevorming. Ook konden de kinderen kennismaken met het werk van de brandweer. Op dezelfde dag werd er in de Herestraat de traditionele Midzomermarkt gehouden. Er waren meer kramen dan de afgelopen jaren en de talrijke bezoekers konden zich goed vermaken, mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden.

De gezelligheidsrit van Dorpsbelangen, voortreffelijk uitgezet door de gebroeders Kuperus, mocht zich verheugen in deelname van honderddertig inwoners. De mooie Jan Meijer Wisseltrofee werd gewonnen door de familie Dijkstra. De start vond plaats vanaf de draaiende korenmolen ‘De Kievit’. Verrassend was het inzenden van mooie foto’s gemaakt tijdens de rit, die op locatie meteen werden getoond.

Zondag 22 juni brengt de Friese afdeling van ‘Keep Them Rolling’ een bezoek aan Grijpskerk. Dan wordt een rondrit gemaakt met als verste punt Norg.

Bron: Westerkwartier