Fierljepwedstrijden in Grijpskerk

In Grijpskerk komen de fierljeppers uit de 1e en 2e klasse van de Friese Ljeppers Bond binnenkort in actie. Op vrijdagavond 20 juni 0m 19.00 uur starten de 2e klassers hun wedstrijd in recreatiepark ‘De Enk’.

Zaterdag 21 juni volgt de 1e klas wedstrijd eveneens om 19.00 uur. De accommodatie ligt er goed bij na de grote renovatie van 2012. Alleen de achterwand bleef toen onaangeroerd. De afspraak die twee jaar geleden met de gemeente Zuidhorn werd gemaakt over het vernieuwen van de achterwand in 2015 wordt nu naar voren gehaald en in september 2014 uitgevoerd door DAS grondwerken Tynaarlo.

Grijpskerk is daar erg blij mee, omdat de omgeving dan weer helemaal groen is in 2016, wanneer de Nederlandse kampioenschappen Fierljeppen in ‘De Enk’ worden gehouden.

Het schansrecord in Grijpskerk is in handen van Bart Helmholt uit Burgum. In 2013 sprong hij 21.00 meter. Met de nieuwe carbonpolsstok worden nog jaarlijks records verbroken. De jongste jeugd heeft inmiddels een klassementswedstrijd in ‘De Enk’ achter de rug.

Grijpskerker prijswinnaars waren Jarne Sikkens (3e prijs 11,70 m./jongens 12-13 jr. C-schans), Peter Faber (1e prijs 7,36 m./jongens t/m 10 jaar jeugdschans), Femke Rispens, 1e prijs 7,36 m./meisjes t/m 10 jaar jeugdschans) en Allard Sikkens (3e prijs, 6,97m, jongens 11 jaar jeugdschans).

Bron: Westerkwartier