Boerenfeest voor peuters bij Peuterpleintje Grijpskerk

Het was een drukte van belang, woensdag bij SKSG Peuterpleintje in Grijpskerk. Onder goede weersomstandigheden werd het jaarlijkse pleinfeest gehouden. Thema dit jaar was de Boerderij en dat was te merken…! Er liepen diverse boeren en boerinnetjes verkleed op het plein.

Het was een geweldig boerenfeest op het vrolijk versierde plein, met allerlei boerenspelletjes en activiteiten waar de peuters, maar ook de broertjes en zusjes aan mee konden doen. Van melkflessen kegelen, koe melken, kruiwagen rijden met zakken aardappelen, melkpakken gooien, van aardappelen zoeken in de zandbak tot een rondje door het dorp met de ponykar, het gebeurde allemaal!

Natuurlijk was er ook allerlei lekkers: ranja, koffie en thee, met heerlijke zelfgebakken cake, stukjes boerenkaas en lekkere dierensnoepjes. Bij het afscheid kregen de kinderen niet alleen een koetjesreep mee naar huis, maar ook een heus ‘Boerenhulpdiploma’, omdat ze zo goed hun best hadden gedaan.

Bron: Westerkwartier