CMV Excelsior Grijpskerk tweede op fanfarefestival in Diever

De film ‘De Fanfare’ werd zaterdag opnieuw beleefd in Diever. ‘De Fanfare’ is een klassieker die vijftig jaar geleden werd gemaakt door Bert Haanstra. De uiteindelijke strijd tussen de muziekkorpsen werd toen uitgevochten in een muziekkoepel in de buitenlucht van Diever.

Nu, vijftig jaar later werd er opnieuw een festivalconcours voor fanfares georganiseerd, en ook deze vond buiten plaats in een voor deze gelegenheid herbouwde
muziekkoepel. Reden voor CMV Excelsior Grijpskerk om de strijd aan te gaan met de andere deelnemende fanfares. Excelsior bracht diverse stukken ten gehore; de concertmars ‘Arsenal’, het grote werk ‘Butterfly Overture’, het solowerk ‘Dimitri’, en de klassieke oudhollandse liedjes uit het werk ‘Tulips, Mills, and Wooden Shoes’.

Het programma werd afgesloten met ‘Brilliant Beatles’, een medley van verschillende Beatles-hits in een nieuw jasje. Uiteindelijk heeft CMV Excelsior een mooie tweede plaats behaald onder leiding van dirigent Andries de Haan. De jury noemde Excelsior, een orkest dat plezier uitstraalt en overbrengt op het publiek met een fijne fanfareklank. Een mooi compliment als afsluiting van het seizoen!

Bron: Westerkwartier