Barokmuziek in Grijpskerk

Vrijdagavond 25 juli staat de dorpskerk aan het Kerkplein in het teken van een bijzonder optreden. Het concert wordt gegeven door Evelien Wolting, blokfluit en Roelof van Luit. orgel en klavecimbel.

Er worden fluitsonates en orgel- en klavecimbelwerken uitgevoerd van Johann Sebastian Bach, waarbij u o.a. ook het fraaie van
Dam-orgel kunt beluisteren. Oud-Grijpskerker Roelof van Luit ontving zijn opleiding van o.a. Jan Jongepier aan het conservatorium te Leeuwarden en hij concerteerde al veel vaker in deze kerk.

Momenteel is hij vaste organist van de Grote Kerk in het historische Sloten. Evelien Wolting studeert blokfluit aan het conservatorium van Tilburg. Ze volgende o.a. ook lessen bij Erik Bosgraaf en ensemblelessen aan het conservatorium van Amsterdam. Het concert begint om 20.00 uur.