Fierljeppers sluiten competitie af in Grijpskerk

De Friesche Poort Competitie van de Friesche Ljeppers Bond wordt zaterdag 16 augustus afgesloten in recreatieplas De Enk in Grijpskerk.

Er wordt een felle strijd verwacht om de bovenste plaats in de topklasse. Na afloop reikt burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn de dagprijzen uit. De hoofdsponsor overhandigt de klassementsprijzen.

Femke Rispens

In IJlst werd vrijdag 8 augustus gestreden om het jeugdkampioenschap van Friesland. In de leeftijdsgroep tot en met 10 jaar behaalde Femke Rispens, lid van de Grijpskerker club, met 7,70 meter de titel Friesch kampioene jeugd 2014.

Bij de jongens in dezelfde leeftijdsgroep eindigde Roan van der Ploeg met 7,58 meter op de tweede plaats.

Friesche Poort Competitie

Het klassement van de Friesche Poort Competitie wordt aangevoerd door Oane Galama uit It Heidenskip. Bart Helmholt uit Burgum, winnaar in 2013, is bezig met een inhaalslag. Hij werd zaterdag bovendien Fries kampioen in (het Friese) Winsum.

Grijpskerk

Intussen blijven leden van de Grijpskerker club prijzen winnen. Bas Tolboom werd op 6 augustus eerste bij de senioren A in IJlst met 17,78 meter. Niels Koetsier werd tweede.

Jasper Henstra won bij de jongens C de 2e prijs in de 2e klas.

De laatste wedstrijd in de 2e klas in Grijpskerk is op vrijdagavond 15 augustus en begint om 18.30 uur. De toegang is gratis.

Op zaterdag bedraagt de entree € 3.

Bron: Westerkwartier