Open dag NAM in Grijpskerk

De NAM houdt zaterdag 30 augustus een open dag bij de verschillende locaties in Grijpskerk.

De NAM heeft de gasopslag nabij Grijpskerk sinds de jaren ’90. Deze installatie is belangrijk voor de Nederlandse energievoorziening.

In Grijpskerk is ook een andere installatie waar aardgas uit omliggende velden behandeld wordt. Daarnaast voert NAM tijdelijke boringen uit, zoals nu aan de Stadsweg bij Munnekezijl.

Bustoer

Tijdens de open dag NAM wordt per bus een rondleiding langs de verschillende NAM-locaties gemaakt. Ook gaat de bus achter de hekken bij de gasopslag en is bij Munnekezijl een boorinstallatie in werking van dichtbij te bewonderen.

Informatiemarkt

Van 10.00 tot 16.00 uur wordt ook nog een informatiemarkt gehouden in een grote hal op industrieterrein De Rietlanden in Grijpskerk. Medewerkers van NAM staan bezoekers te woord over NAM en aardgaswinning, bezoekers kunnen meedoen met de aardgasquiz en er zijn activiteiten voor kinderen.