Vrienden in de raad, maar niet op het veld

De voetbalwedstrijd Aduard 2000 – VV Grijpskerk was een bijzondere wedstrijd zaterdagmiddag. Voor het eerst in tien jaar speelden de clubs in de competitie tegen elkaar. Maar nog specialer is dat beide voorzitters ook fractievoorzitter zijn in de gemeenteraad van Zuidhorn.

Coalitie
Klaas-Wybo van der Hoek is voorzitter van Grijpskerk en hij leidt de fractie van GroenLinks. Zijn tegenstrever, Jacob Klaas Star, is fractievoorzitter van het CDA en voorzitter van Aduard 2000. Sinds de raadsverkiezingen van dit voorjaar maakt GroenLinks deel uit van de coalitie in Zuidhorn. Jacob Klaas Star was de informateur die het CDA, de ChristenUnie en GroenLinks samenbracht.

Snedige opmerkingen
In de raad kunnen ze dus tegenwoordig goed met elkaar opschieten, maar op het voetbalveld is het andere koek. Het ging er stevig aan toe langs de lijn in Aduard, want beide heren probeerden elkaar met snedige opmerkingen af te troeven. Dat werd uiteindelijk een gelijkspel. Ook de spelers op het veld hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

En dat is misschien maar goed ook, want op scheve gezichten in de coalitie zitten beide voorzitters niet te wachten.

Bron: TV Noord