Jeugd NK (2015) en NK (2016) fierljeppen naar Grijpskerk.

In Grijpskerk wordt momenteel hard gewerkt om de vernieuwing van de fierljepaccommodatie af te ronden. Met het gemeentebestuur werd in 2011 afgesproken de achterwand van het waterbassin rond 2015 te vervangen.

Die werkzaamheden vinden nu plaats. De fierljepvereniging gaat zelf de schansen vernieuwen, waarmee de accommodatie tot de beste van Nederland hoort. Dat kan vanwege een bijdrage van het SNS­fonds. Het wedstrijdprogramma voor 2015 werd al weer vastgesteld. Grijpskerk krijgt op zaterdag 1 augustus een extra nationale wedstrijd met deelname uit Holland en Friesland.

Op 5 september 2015 vindt het NK fierljeppen voor de jeugd plaats in recreatiepark “De Enk” en in 2016 wordt daar het Nederlands kampioenschap voor senioren en junioren georganiseerd. Het is dan veertig jaar geleden dat de eerste Grijpskerkers deelnamen aan
de Friese competitie, toen onder de naam Vereniging voor Volksvermaken Grijpskerk. In 1977 werd de fierljepvereniging opgericht.

Grijpskerk kan weer even vooruit met een perfecte accommodatie voor de fierljepsport. Het wedstrijdprogramma voor 2015 ziet er als volgt uit: 1e klas wedstrijden op 17 juni, 8 juli en 15 augustus, 2e klas wedstrijden op 16 juni, 7 juli en 14 augustus en 3e klas wedstrijden op 10 juni en 2 juli.

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk