Inbraakpreventieactie

De politie heeft donderdagavond in samenwerking met vijf gemeenten in het noordwesten van de provincie Groningen een inbraakpreventieactie gehouden.

Tijdens de actie werd door middel van gesprekken en zogenaamde witte voetjes inbraakpreventieadvies gegeven. Dit alles met het doel om de inwoners van de vijf gemeenten te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om het voorkomen van een woninginbraak.

In de gemeenten Leek, Marum, Grootegast, Zuidhorn en Winsum gingen agenten samen met raadsleden de straat op. In Grootegast en Zuidhorn gingen ook de burgemeester mee en in Marum de loco-burgemeester. Tijdens de inbraakpreventieactie werden zo’n 200 witte voetjes uitgereikt. De bewoners van de bezochte dorpen werden onder andere gewezen op niet afgesloten auto’s, fietsen, schuurtjes en deuren van woningen.

Extra alert tijdens donkere dagen

Als het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In heel Noord-Nederland gaat de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers extra in de gaten te houden en nóg meer energie te steken in het opsporen van daders.

Tips

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kijk op politie.nl bij woninginbraak voor meer informatie en tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk