Winst voor Dames 2 VC Grijpskerk Sport je Fit

Zaterdag was voor veel teams van Volleybalclub Grijpskerk Sport je Fit alweer de tweede competitiedag van het seizoen. Dit jaar heeft de vereniging maar liefst zeven seniorenteams die spelen in klassen uitlopend van de derde tot de promotieklasse.

Door het grote aantal teams zullen de artikelen per week vaak één team uitlichten. Deze week is dat Dames 2. Dames 2, dat uitkomt in de eerste klasse, speelde afgelopen zaterdag haar tweede wedstrijd van het seizoen. Dit keer tegen de Meeuwen uit Zuidhorn. Vorige week speelde Grijpskerk een moeizame wedstrijd tegen Oryx waarbij gelukkig wel 3-2 winst werd behaald. Het team, onder leiding van coach en trainer Emiel Wagenaar, heeft dit jaar enkele veranderingen ondergaan. Zij heeft onder andere van buitenaf versterking gekregen van twee nieuwe speelsters: Petra Huistra en Patricia Voogd.

Vanaf de eerste set van de wedstrijd bleken de twee teams tegen elkaar opgewassen. De stand liep vanaf het begin gelijk op en uiteindelijk werd de set met 24-26 in het voordeel van Zuidhorn verloren. De motor van Grijpskerk was daarna gelukkig warm en in de tweede set liet Dames 2 zien dat ze een gedreven en enthousiast team zijn. Met gedegen spel en mooie aanvallen van onder andere Minke Oosterhof en Marije Kloppenburg werd niet alleen de tweede set maar ook de derde set gewonnen.

Paniek

Tijdens de vierde set slipte de concentratie van Grijpskerk enigszins weg. Het team, dat zeer dichtbij de overwinning was, raakte meer en meer in paniek en begon slechter te spelen naar mate Zuidhorn hen begon in te halen. Toen de dames ook nog enkel beslissingen van de scheidsrechter tegen had, was het over. De vierde set was verloren. Tot hun vreugd liet Grijpskerk in de vijfde wederom zien dat het een goede kans maakt in de eerste klasse. Met 3-2 winst kon het team met opgeheven hoofd naar huis, waar vooral de drie oud-Meeuwen speelsters van het team erg blij mee waren.