Carbidschieten in Grijpskerk op afstand van dieren

Het carbidschieten in Grijpskerk mag vanaf heden niet meer in de richting van dieren gebeuren. Deze afspraak heeft de gemeente met een aantal betrokken bewoners gemaakt en volgens wethouder Henk Bakker ook in en na overleg met een paardeneigenaar.

Eerdere situaties leidden tot klachten onder met name liefhebbers van de hippische sport. “In de voorbije jaren is er in Grijpskerk onrust, angst en stress onder vooral de paarden geweest”, zo stelde Geertje Dijkstra-Jacobi (VVD) maandag in de gemeenteraad. Ze merkte hierbij op dat het gehoor van de edele viervoeters tien- tot twintigmaal beter functioneert dan het menselijk oor. Het carbidschieten op een afstand van minimaal honderd meter vanaf dierenverblijven zoals wethouder Bakker voorstelde, kon in haar ogen dan ook geen goedkeuring verdragen.

Omdat de Westerkwartiergemeenten de algemene plaatselijke verordeningen met elkaar in overeenstemming willen brengen, zegde hij toe de problematiek in een breder verband verder uit te diepen. De paardenman die bij de gemeente de kat de bel aanbond, kan zich naar zijn zeggen verenigen met de gekozen oplossing. “Een algemene maatregel voor Grijpskerk wil ik niet”. Vanwege privacy ging Bakker niet dieper op de zaak in.

Bron: Westerkwartier.