Grijpskerk ruim voorbij Godlinze

Grijpskerk kwam fel uit de startblokken en had al na drie minuten op voorsprong kunnen staan, Erwin Smit had zichzelf goed vrij gelopen maar zijn schot ging over. Niet veel later wist ook Jarno Eeuwema het doel niet te vinden en kon Ron Stoutmeijer net niet Teie van der Hoek aanspelen. Grijpskerk troefde Godlinze in die beginfase op alle fronten af. De thuisploeg was veel beter in de duels,er werd vlot gecombineerd, de omschakeling was prima, het enige wat ontbrak waren doelpunten in die prima beginfase van de wedstrijd.

Godlinze liet zich niet zien, een paar technische hoogstandjes van Andy Pawirosastro zetten geen zoden aan de Noord Groninger dijk. Dan de 16e minuut. Godlinze spits Renato Santanera, evenals zijn teamgenoten totaal niet in de wedstrijd, haakte opzettelijk, volledig overbodig, onnodig en dom Cedric Eeuwema van achter en die daad werd na enig aarzelen door scheidsrechter van Hell bestraft met de rode kaart. Protesteren hielp ook deze keer niet, het was al vroeg in de wedstrijd dus 11 tegen 10. Dat Grijpskerk in de 34e minuut op voorsprong kwam was logisch en zorgde voor veel opluchting. Een schoonheid van een goal, eentje om in te lijsten. Jarno Eeuwema speelde zichzelf handig vrij, draaide goed weg bij de tegenstander en joeg de bal achter keeper Robbin Kuipers, eindelijk 1-0.

Het was voor de bezoekers maar goed dat Ron Stoutmeijer het overzicht even kwijt was, anders was het binnen vier minuten over en uit geweest. Godlinze was nog twee keer dreigend, één keer via hun beste man Yilmaz, zijn schot ging over en nog een keer Ivar Kappen die de bal niet goed mee kreeg. De tweede helft kwam maar moeizaam op gang. Grijpskerk kreeg een paar kansjes, zo werd een omhaal van Rene Tillema van de lijn gehaald. Godlinze probeerde het uiteraard wel maar had vandaag niet de vorm, alleen Yilmaz liet een venijnig schot los waar Erik ‘t Hoen moeite mee had. Grijpskerk had nog steeds het beste van het spel, Godlinze was amper gevaarlijk, maar een tegendoelpunt zou zomaar kunnen vallen, aldus de experts. In de 59e minuut de bevrijdende en beslissende treffer. Teie van der Hoek zag goed doorzetten van Ron Stoutmeijer en hemzelf beloond met een keurige 2-0 in de 59e minuut.

In de 77e minuut waren beide spitsen opnieuw betrokken bij een goal, nu in omgekeerde volgorde. Goed voorbereidend werk van Teie van der Hoek, Ron Stoutmeijer tikte bij de eerste paal binnen, 3-0, nu wel over en uit. Een keurige wedstrijd van Grijpskerk, de eerste thuis overwinning was een feit, na zes wedstrijden 10 punten in de pocket.

aangeleverd door: C. Eeuwema