Tweemaal winst voor Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit

Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor het eerste herenteam van volleybalvereniging VC Grijpskerk Sport je Fit. Er moest zowel een bekerwedstrijd als een competitiewedstrijd gespeeld worden.

Woensdag was Harkstede de tegenstander van Grijpskerk in de bekerwedstrijd. De heren van Harkstede spelen 2e klasse. Heren 1 uit Grijpskerk speelt echter 1e klasse. Vandaar dat Heren 1 weinig moeite had met de tegenstand en de wedstrijd resulteerde in een snelle 3-0 overwinning voor Grijpskerk. Hierdoor is het team weer een ronde verder in de bekercompetitie.

Verder stond zaterdag een competitiewedstrijd tegen Lycurgus op de planning. Het team, onder leiding van coach Stans Baar, begon fel aan de wedstrijd waardoor er direct een voorsprong op het bord stond. Lycurgus probeerde zich met twee time-outs te redden, maar zonder resultaat. De heren wonnen de eerste set met degelijk spel en tactische ballen.

Geconcentreerd

De tweede set begon qua positie ongewijzigd en ook deze set resulteerde weer in een constante voorsprong. Door geconcentreerd spel en een goede blokkering konden de Grijpskerkers weer uitlopen. Zo werd ook de tweede set relatief eenvoudig gewonnen.

De derde set kwam er een wissel in het team waar het team zodanig aan moest wennen dat Lycurgus de voorsprong nam. Gelukkig begon Grijpskerk zich te herstellen na een 8-4 achterstand, hoewel de tegenstander wel een voorsprong bleef houden. Maar door geconcentreerd te blijven spelen bleef Grijpskerk bij Lycurgus in de buurt.

Rally’s

Na veel lange rally’s en goed verdedigend werk van onder andere Marcel Tillema en Erwin Smeenk, kon Grijpskerk Lycurgus in het zicht houden. De set werd na een zeer spannend einde toch in het voordeel van Grijpskerk gewonnen. Het eerste herenteam stond namelijk achter met 24-22, maar door een goede service en goede blokkering kwamen de mannen weer langszij en trokken zij de set met 27-25 naar zich toe.

In de 4e set waren de tegenstanders niet meer in staat het Grijpskerk moeilijk te maken. Een mooie 4-0 overwinning was dan ook de terechte uitslag. De heren van VC Grijpskerk Sport je Fit staan nu gedeeld tweede in de 1e klasse: een beter seizoenstart hadden ze zich niet kunnen wensen.

Bron:Westerkwartier