Leerlingen Oosterhof Holman verzorgen aanpak Kievitsweg

Een schoolzone, een rood fietspad en een nieuw voetpad, dat is wat er de komende weken wordt gerealiseerd aan de Kievitsweg te Grijpskerk.

Bijzonder aan deze herinrichting is dat niet alleen de verkeersveiligheid in de straat wordt vergroot, ook worden alle werkzaamheden uitgevoerd door leerlingen en startende vakkrachten van Oosterhof Holman. In opdracht van de gemeente Zuidhorn
worden voor dit project zowel stagiaires en startende professionals ingezet.

Dinsdag werd een inloopavond gehouden voor buurtbewoners. “De avond is naar tevredenheid verlopen”, aldus Jeroen Bakker, begonnen als stagiaire en sinds kort junior projectengineer bij Oosterhof Holman. Door een project uit te laten voeren door leerlingen wordt er een mooie kans gecreëerd om diverse vaardigheden onder de knie te krijgen. Het initiatief om projecten uit te laten voeren door stagiaires en/of startende professionals wordt door zowel de gemeente Zuidhorn als andere opdrachtgevers op diverse manieren gestimuleerd.

Bron: Westerkwartier