Dames 1 VC Grijpskerk Sport je Fit wint met 3-1

Het eerste damesteam van VC Grijpskerk Sport je Fit speelt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging hoofdklasse. Onder leiding van trainer-coach Erwin Smeenk traint het team al enkele maanden keihard en zijn de dames klaar voor het nieuwe seizoen, waarvan afgelopen zaterdag alweer de derde wedstrijd werd gespeeld.

Het team heeft aardig wat veranderingen ondervonden vergeleken met vorig jaar, waaronder drie nieuwe speelsters: Sarina Holtrop, Anniek Tel en Elsanne van der Veen. Het team speelt dit jaar ook voor het eerst met een vaste libero, Annemiek Geertsema. Annemiek heeft een jaar lang hard gewerkt aan haar revalidatie na een zware blessure en door haar doorzettingsvermogen kan zij het team nu alweer komen versterken.

Daarnaast speelt alleskunner Marita Vrolijk dit seizoen op de positie spelverdeler, terwijl zij tijdens eerdere seizoenen op diagonaal en midden speelde. Afgelopen zaterdag, 18 oktober, was een gespannen dag voor Dames 1. Grijpskerk speelde tegen Lycurgus, de oude vereniging van nieuwe speelster Anniek Tel. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en de eerste set was dan ook ontzettend spannend. Door samenwerking, rust en concentratie wist Grijpskerk de eerste set te winnen met 27-25.

Geweldige serve

De tweede set was Grijpskerk goed warm wat resulteerde in 25-14 winst. Dit was onder andere de verdienste van een geweldige serve van Carina Feitsma, waar beide libero spelers van Lygurgus niet tegen opgewassen waren. Ook in de derde set speelde Dames 1 rustig en maakte weinig fouten. De tegenstander daarentegen was zeer onder de indruk van Grijpskerk en wist niet meer wat te doen. Er werden veel fouten gemaakt waar Grijpskerk van profiteerde en het team wist de derde set met 25-18 binnen te spelen.

De Westerkwartierders konden dit spel niet volhouden in de laatste set. Door miscommunicatie, kleine onnodige foutjes en verminderde concentratie aan de kant van Grijpskerk kwam Lycurgus weer in z’n spel. Deze set werd verloren met 25-21.
Dat maakte de feestvreugde voor de dames echter niet minder. Winst op Lygurgus D2 is een overwinning waar de dames trots op mogen zijn.

Bron: Westerkwartier