Opening muziekjaar school De Borgstee

Basisschool De Borgstee haalt vrijdagochtend 24 oktober feestelijk de muziek binnen. Dit is het startsein van een samenwerking tussen muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en De Borgstee.

Muziekschool en basisschool hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt, waarin muziekschool Kunstbedrijven zorgt voor passende muziekeducatie, binnenschools. De leerlingen van groep 6 krijgen instrumentale kennismakingslessen aangeboden in een ‘instrumentencaroussel’ van 16 weken.

De leerkrachten krijgen deskundigheidsbevordering in verschillende muziekworkshops: de workshop “Don’t worry, be happy”, waarin de leerkrachten zelf een liedbegeleiding leren spelen op ukelele, een rap-workshop, een opfriscursus van een muziekmethode, speciaal gericht op instrumenten, beweging en dans. Verder wordt het repertoire aan Engelstalige nummers uitgebreid en krijgen de leerkrachten een routeplanner in het oerwoud van digitale muzieklessen.

Kennismaken met muziek, zorgen voor laagdrempeligheid, een aanbod voor alle leerlingen zijn de doelstellingen van deze samenwerking. Basisschool De Borgstee is hiermee een voorbeeldschool voor andere basisscholen in de regio.

 

Bron: Westerkwartier

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk