Zuidhorn presenteert sluitende begroting.

De gemeente Zuidhorn presenteert haar inwoners voor het komende jaar een sluitende begroting. Er is zelfs een ton beschikbaar voor de uitvoering van nieuw beleid.

Wel gaat de onroerendzaakbelasting (ozb) volgend jaar met 5 procent omhoog en stijgen de rioolheffing en de afvalstoffenheffing met respectievelijk 1,75 en 1 procent. Voor de jaren na 2015 moeten de Zuidhorners rekening houden met een verdere stijging van de ozb.

Geld voor sport en kademuren
In de begroting voor 2015 heeft het gemeentebestuur onder meer geld gereserveerd voor de vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld van de voetbalvereniging Zuidhorn, het opknappen van sporthal De Bokkediek in Grijpskerk en voor het aanpakken van de kademuren in Saaksum en Visvliet.

Bron: TV Noord