Feestelijke start muziekjaar op basisschool De Borgstee

Het gonst door de school. De kleuters van groep 1 en 2 staan met open mond te kijken en te luisteren. Maar ook de oudere kinderen zijn zo verbaasd over wat ze horen en zien dat ze in eerste instantie vergeten mee te zingen met het nummer dat speciaal voor hen gespeeld wordt, door de docenten van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier.

“Voor de kinderen was dit een verrassing”, vertelt directrice Tilly Slager van basisschool De Borgstee, Grijpskerk, terwijl de muziek nog naklinkt uit een belendend lokaal. “Groep 6 wist al dat ze vanaf nu zestien weken lang les krijgen op verschillende instrumenten, die ze ook mee naar huis krijgen. Maar deze happening, even de school op z’n kop, dat wisten alleen de leerkrachten!”

De muzikale flash-mob vormt het begin van een lespakket-op-maat dat de Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier op verzoek van de basisschool aanbiedt. Basisschool De Borgstee is hiermee een voorbeeldschool wat betreft binnenschoolse muziekeducatie. Behalve de lessen voor de leerlingen, krijgen de leerkrachten deskundigheidsbevordering in verschillende muziekworkshops.

De musicerende docenten van de muziekschool namen de kinderen met de muziek mee naar de aula van de school op een zeer toepasselijk nummer: “The best day of my life!”

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk