Dames 4 VC Grijpskerk Sport je Fit wint driemaal met 4-0

VC Grijpskerk Sport je Fit heeft dit jaar maar liefst vijf damesteams. Dit komt mede door het feit dat het complete Meisjes A1-team van vorig seizoen dit jaar is overgegaan en nu als Dames 4 speelt.

Het jongste seniorenteam van de vereniging komt uit in de derde klasse en heeft de afgelopen weken laten zien dat hun dit niet slecht afgaat. De eerste twee wedstrijden zijn dik gewonnen met 4-0. Afgelopen zaterdag, 25 oktober, moesten de dames naar Groningen om tegen Oranje Nassau te spelen. Trainster Anniek Tel ging mee om te coachen.

Ook deze wedstrijd had Grijpskerk geen moeite met de tegenstander. De eerste set was voor het team een eitje. Door servicedruk van Grijpskerk en de vele fouten van Oranje Nassau werd deze set snel gewonnen met de indrukwekkende stand: 25-8. De tweede set verloor Grijpskerk engiszins de concentratie en begon Oranje Nassau beter te spelen. Dit resulteerde in het feit dat beide teams de eerste 10 punten gelijk op gingen.

Mooie acties

Hierna liep Grijpskerk weer uit en werd ook deze set gewonnen, met 25-16. Ook in de derde en vierde sets moest Grijpskerk in het begin wat in komen en liep het team weer gelijk op met Oranje Nassau. In de tweede helft van de sets zaten de dames weer in de wedstrijd en konden nog wat mooie acties laten zien. Deze sets werden gewonnen met 25-13 en 25-11.

Zaterdag 1 november zullen de eerste thuiswedstrijden van VC Grijpskerk weer plaatsvinden in sporthal De Bokkediek. Dames 4 speelt dan tegen D.I.O./OH Dames 1. Dit team heeft evenveel punten maar heeft ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Hier verwachten de dames meer tegenstand en zullen zich inzetten om ook deze keer weer 4-0 te winnen. Deze wedstrijd belooft spannender te worden dan de eerste 3.

Bron: Westerkwartier