VC Grijpskerk Sport je Fit Heren 1 en Dames 1 laten punten liggen

Het 1e damesteam van VC Grijpskerk Sport je Fit, vertrok zaterdag samen met coach Johan Oostenbrink, naar Hoogezand voor een wedstrijd tegen de nummer 3 in de poule, Krathos.

Vol goede moed werd gestart aan de eerste set. De dames van Grijpskerk waren erg gebrand om zoveel mogelijk punten te halen. Door onder andere de servicedruk kon Krathos de pass niet onder controle krijgen, waardoor ze niet in hun spel konden komen. Grijpskerk profiteerde hiervan en liep, door goed en gecontroleerd volleybal, al snel uit naar een indrukwekkende stand van 12-3.

De dames uit Grijpskerk wisten de eerste set moeiteloos met 25-11 te winnen. Het spel van de eerste set zette zich voort in het begin van de tweede set. Voor elk punt werd gevochten, maar door het slimme spel van Krathos en de eigen fouten van Grijpskerk, wisten ze de set uiteindelijk niet te winnen. De set werd met 27-25 gewonnen door Hoogezand.

Gelijk op

In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. In de hele set ging het gelijk op, maar aan het einde van de set wisten de gasten de punten naar zich toe te trekken. Ook de derde set werd gewonnen met 25-23. De vierde set leek een kopie te worden van de derde set. Helaas zakten de dames uit Grijpskerk steeds verder weg, waar Krathos van profiteerde. Door eigen fouten en ongeconcentreerd spel verloren de dames de set met 25-18.

Toen moest er nog een beslissende vijfde set gespeeld worden. Tot teleurstelling van de Westerkwartierders werd deze gewonnen door Krathos. Hoewel er misschien meer punten in hadden gezeten, zijn de dames tevreden met de 2 punten die ze gehaald hebben.

Heren

Heren 1 speelde zaterdag tegen het eerste herenteam van volleybalvereniging Surf uit Vries. De eerste set was een gelijk opgaande strijd tussen de teams. De coaches van beide teams gebruikten al hun time-outs om de mannen scherp te houden. Tot 20-20 was het zeer spannend en waren de teams aan elkaar gewaagd. Grijpskerk nam vervolgens te leiding met een stand van 24-22, maar wist dit niet vast te houden. De set werd verloren met 26-24.

Het verlies viel zwaar bij de heren en dit was te merken in de tweede set. Gelukkig wisten de Westerkwartierders zich na een goedgekozen time-out te revancheren. Het team werd feller en de mannen hielden een constante voorsprong. Met mooie acties en geconcentreerd spel van Grijpskerk kwamen de heren van Surf niet meer in hun spel en de tweede set werd gewonnen met 25-22.

Ook in de derde set ging beide teams gelijk op. Zowel Grijpskerk als Vries liet goed volleybal zien wat ervoor zorgde dat het een spannende set was om te zien. Grijpskerk had wederom de voorsprong te pakken bij een stand van 22-20. De concentratie van de mannen verdween echter toen een speler van Surf tijdens de aanval onder het net door kwam. De scheidsrechter zag dit wel maar besloot er niet voor te fluiten. Hierdoor kreeg Grijpskerk op een ontzettend belangrijk moment in de wedstrijd ten onrechte geen punt. De mannen waren het daarna helemaal kwijt en de set werd verloren met 25-21.

Tijdens de vierde set werden er een aantal wissels in de opstelling gemaakt om zo de set te kunnen winnen en een 5e eruit te slepen. Helaas hadden de wissels niet het gewenste effect en liep Grijpskerk constant achter de feiten aan. Deze set werd ook verloren met een stand van 25-16. Zaterdag 1 november worden de eerste thuiswedstrijden van VC Grijpskerk Sport Je Fit in sporthal De Bokkediek gespeeld. Vanaf 15.00 uur spelen de seniorenteams van de vereniging. Dames 1 speelt om 16.30 gevolgd door Heren 1 om 18.30 uur .

Bron: Westerkwartier