Heren 2 VC Grijpskerk kent vliegende start

Het 2e herenteam van VC Grijpskerk Sport je Fit, dat uitkomt in de tweede klasse, kent een zeer succesvolle start van de competitie. Het beloftenteam van de vereniging, in de volksmond ook wel ‘jong Grijpskerk’ genoemd, behaalde twee duidelijke uit-overwinningen.

Zaterdag 1 november trad het thuis aan tegen een gretig VV Peize. De eerste set was de servicedruk van Grijpskerk overweldigend. Een gedecideerde setwinst het resultaat. In de tweede set bleef Grijpskerk ook de bovenliggende partij. Uitblinkers Justin Venema op buiten en Jacob Nauta via midden scoorden er flink op los. In de derde set zakte het zeer hoge niveau van Grijpskerk en de Peizers bleven in de wedstrijd door fouten van Grijpskerk. Winst voor Peize.

Door sterke wissels op het juiste moment trok Grijpskerk in de 4e set de winst naar zich toe. Op de vraag van onze verslaggever naar de doelstelling van dit seizoen, zei coach Richard Doesburg: “het seizoen is nog lang, maar als dit team niet weggekocht wordt in de transferperiode, dan sluit ik een kampioenschap niet uit.” Aanvoerder Jan Simonides liet desgevraagd optekenen: “dit is een goed stel hoor!”.

Over twee weken speelt ‘jong Grijpskerk’ de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde VV Rolde. De eerste 4-0 van dit seizoen ligt in de lijn der verwachting.

Ludo Abbink

Bron: Westerkwartier