Opmerkelijke wedstrijd tussen Jan Faber en Roel Veenstra in Grijpskerk

Het bestuur van rijvereniging RIOL te Grijpskerk heeft zaterdag tijdens een feestelijke bijeenkomst twee eervolle onderscheidingen uitgereikt aan de eigenaren van Lady en Tamara.

Beide pony’s hebben de respectabele leeftijd van 35 jaar en zijn allebei hun carrière begonnen bij Kees en Hermien van der Ploeg. Tamara is al 25 jaar bij de familie Veenstra, en Lady al 24 jaar bij de familie Faber.

Ter gelegenheid van hun gezamenlijke leeftijd van 70 jaar werden Tamara en Lady in de bloemetjes gezet, terwijl de genodigden genoten van een mooi opgemaakt stukje oranjekoek.

Waar ze voorheen zelf hebben deelgenomen aan onderlinge wedstrijden, zijn de pony’s nu het onderwerp van de wedstrijd tussen Jan en Roel. Wiens pony zal de hoogste leeftijd bereiken? Er is altijd baas boven baas, want volgens een van de genodigden had de familie Wibbens uit Pieterzijl een Sheltandpony van maar liefst 40 jaar! Zijn dit de oudste pony’s van het Westerkwartier?

Bron: Westerkwartier