VC Grijpskerk Sport je Fit onverslagen

Zaterdag 1 november 2014 zal niet alleen de boeken in gaan als één van de warmste novemberdagen ooit, maar ook de dag dat alle seniorenteams van de VC Grijpskerk Sport je Fit winst behaalden tijdens de thuiswedstrijden in sporthal De Bokkediek.

Vooral studentenvolleybalvereniging Kroton uit Groningen, dat tegen vier van de zeven Grijpskerker teams moest spelen, had het zwaar te verduren toen zij allemaal bijna tegelijkertijd werden verslagen door Grijpskerk. Heren 1 speelde tegen het tweede herenteam van Volleybalvereniging Peize.

De eerste set liep zeer gelijk op en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Aan het eind van de set verloor Grijpskerk echter de concentratie en gingen de mannen onnodige fouten maken. Hier wist het team niet van terug te komen en de eerste set werd met een nipte 25-23 verloren. De tweede set werd begonnen met een deels nieuwe opstelling waardoor het team een stuk rustiger werd. Dit was ook duidelijk te zien in het spel want de Heren maakte weinig tot geen fouten. De tweede en ook derde set werden dan ook met 25-14 en 25-12 gewonnen.

In de vierde set werd het nog even spannend toen Peize toch wel weer wat in begon te lopen maar, de mannen wisten hun rustige spel vast te houden wat uiteindelijk resulteerde in een terechte 3-1 winst.

Dames

Dames 1 was één van de teams dat haar eerste thuiswedstrijd tegen Kroton speelde. Grijpskerk was meteen vanaf het begin goed geconcentreerd bezig en liet mooi en gedegen spel zien. Het is duidelijk te zien dat het, voor een deel nieuwe team, steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Daarbij had Kroton een slechte verdediging waardoor de bal eigenlijk niet terugkwam op de helft van Grijpskerk. De set werd makkelijk gewonnen met een mooie: 25-10.

Ook in de tweede set hielden de dames van Grijpskerk de voorsprong vast. Het team had een hoge servicedruk waar Kroton wederom niets mee kon. Grijpskerk verhoogde het tempo dusdanig dat Kroton het niet meer bij kon houden en zij totaal uit hun spel en concentratie werden gebracht. Ook deze set werd ruim gewonnen. De derde set was lastiger. Dames 1 leken de draad kwijt te zijn en Kroton maakte hier gretig gebruik van. De stand liep gelijk op en beide teams maakten het erg spannend. Uiteindelijk pakte Grijpskerk toch ook deze set op karakter toen zij wonnen met: 27-25.

De vierde set herstelde Grijpskerk zich verder. Spelverdeelster Marita Vrolijk wist alle aanvalsters te vinden en zorgde hierdoor voor een mooie afwisseling in de aanval. Kroton was niet opgewassen tegen het inzicht van Grijpskerk en ook deze set werd gemakkelijk door de thuisploeg gewonnen. Hiermee heeft het Dames 1 haar eerste 4-0 overwinning te pakken. Een prachtige prestatie voor een team dat voor het eerst in de promotieklasse speelt!

Bron: Westerkwartier