Sabine Snellen, de nieuwe Buurtwerker

SWgZ

Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) staat binnen de gemeente de komende jaren voor een grote uitdaging. We zien dat een groeiende groep inwoners het steeds moeilijker krijgt. Ze hebben moeite met werk te vinden, kunnen financieel de eindjes niet meer aan elkaar knopen, zijn eenzaam of kunnen niet meer de zorg krijgen die ze nodig hebben. Door de nieuwe wetgeving voelen mensen zich onzeker over hun toekomst.

De buurtwerker is er voor iedereen

SWgZ wil dicht bij de mensen staan. Om ervoor te zorgen dat ze hulp krijgen als dat nodig is. Of om, zo nodig, ondersteuning te bieden bij vrijwilligersactiviteiten die de lokale samenleving sterker maken. Binnen SWgZ heeft iedere dorp haar eigen Buurtwerker. Sabine Snellen is buurtwerker voor de dorpen Grijpskerk, Visvliet, Pieterzijl en Niezijl.

De buurtwerker is er voor iedereen, van jong tot oud. Bij haar kunt u terecht met al uw vragen over wonen, welzijn, financiën, werk en uitkering, vrijwilligerswerk, etc.  Sabine zal u ondersteunen bij het oplossen van uw vragen. Maar kan u ook, als u dat wenst, in contact brengen met instanties en personen die u verder kunnen helpen. Er is een nauwe samenwerking met ketenpartners. U kunt hierbij denken aan de wijkagent, Noordermaat, WMO-loket, etc.

Daarnaast stimuleert en ondersteunt SWgZ eigen initiatieven van bewoners. SWgZ ondersteunt waar mogelijk en de buurtwerker kan eventueel initiatieven, bewoners en instanties bij elkaar brengen. U bent dus ook altijd welkom met ideeën en plannen bij Sabine Snellen.

Kerkplein Zes

Sabine Snellen heeft inmiddels een eigen kantoorruimte in Kerkplein Zes, waar ze haar werkzaamheden reeds is begonnen. Hoewel op donderdag 6 november het startschot voor alle buurtwerkers en het werk van SWgZ in de huidige vorm van start gaat. Is Sabine Snellen al neergestreken in Grijpskerk. Ze is uiterst positief verrast dat al een aantal bewoners haar wisten te vinden. U kunt bij haar langskomen in kerkplein 6 maar natuurlijk kan ze ook bij u thuis langskomen!

Hoe kunt u Sabine Snellen bereiken:

Buurtwerker: Grijpskerk, Visvliet, Pieterzijl en Niezijl

Vaste werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Bezoekadres: Kerkplein 6, Grijpskerk

Postadres: Postbus 15, 9800 AA Zuidhorn