Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit bekert verder

Dinsdag 4 november stond er voor Heren 1 van VC Grijpskerk Sport je Fit een bekerwedstrijd op het programma.

De eerste ronde hadden de heren al gewonnen in Harkstede tegen het lagere spelende Doles. De tweede ronde was geloot tegen Surf uit Vries. Beide teams komen uit de eerste klasse en zitten dit jaar ook bij elkaar in de competitie. Het eerste treffen van het seizoen hebben beide teams al gehad in de competitie, deze ging verloren voor de heren uit Grijpskerk met 3-1. Er was dus wat recht te zetten.

Coach Stans Baar heeft er weer voor gezorgd dat de heren scherp aan de wedstrijd begonnen. Het was een gelijk opgaande strijd. Wat ook in het voorgaande treffen constant het geval was. Met veel lange rally’s was het een zware eerste set voor beide teams. Tot 22-22 ging het gelijk op waarna een goede service van Erwin Smeenk de heren op 23-22 bracht.

Setpoint

Surf trok de stand weer gelijk na een goede aanval tevens gevolgd door een goede service waardoor de heren uit Vries een setpoint kregen op 24-23. Deze werd niet benut door een goede aanval van Aebe-Jan Baarda, waardoor de stand weer gelijk was. Na wederom weer servicedruk te leveren door de heren van Grijpskerk waar Surf geen antwoord meer op had trok Grijpskerk deze spannende set met 26-24 naar zich toe.

In het tweede bedrijf lieten de heren van Grijpskerk de concentratie een beetje vieren waar Surf dankbaar gebruik van maakte. Surf nam steeds een paar punten voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van de coach van Grijpskerk om de ploeg weer op scherp te krijgen ging deze set verloren met 25-22.

Scherper

De derde set werd, net als de eerste set, heel scherp door Grijpskerk begonnen. Veel scherper dan de tegenstander, waardoor er nu constant een voorsprong was voor Grijpskerk. Er werd goed en gevarieerd gespeeld. Met mooie aanvallen via mid door Hessel Kuipers en Emiel Wagenaar en een degelijke pass, die kon worden gebracht door onder anderen Marcel Tillema, werd de set binnengesleept met 25-19.

In het vierde bedrijf waren de heren het spel af en toe helemaal kwijt, het was onrustig in het veld, de verdediging was niet op orde en de heren uit Vries speelden daar goed op in door veel servicedruk te leveren. Deze set was niet meer te redden en werd dan ook verloren met 25-19. De vijfde set moest de beslissing gaan brengen, er werd weer gewisseld in het team van Grijpskerk en dat wierp zijn vruchten af.

Na mooie blokken en goede set-ups van Peter Teeninga kon Grijpskerk een gaatje slaan in de vijfde set. Dit gaatje kon Surf niet meer goed maken waardoor Grijspkerk de set kon binnenslepen met 15-11. Door deze overwinning bekeren de heren van VC Grijspkerk Sport je Fit verder naar de derde ronde.

Bron: Westerkwartier