Jubileumconcert ‘Ons Ideaal’ groot succes

Fanfarekorps ‘Ons Ideaal’ te Grijpskerk bestaat 115 jaar. Het jubileumconcert is onlangs gehouden in de Hervormde Kerk te Grijpskerk in samenwerking met het vrouwenkoor ‘Hadewijn’.

Het concert was een groot succes en het aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een afwisselend programma, en was na afloop lovend over het optreden. Het concert had als thema landen en bestond uit meerdere optredens. Het korps opende het concert met de mars ‘Hello New York’ van Harm Evers. Het koraal ‘Deep Harmony’ en ‘I will follow him’ bekend van de musical sister act waren onder andere stukken die voor de pauze werden gespeeld.

Huldiging

Tussen de stukken door was er gelegenheid om Annie Hoek te huldigen in verband met haar 60-jarig lidmaatschap bij de vereniging (zie foto). Een hele prestatie en reden voor Ons Ideaal om haar als erelid te benoemen. Het concert werd vervolgd door het optreden van vrouwenkoor ‘Hadewijn’ ook uit
Grijpskerk. Circa 20 dames onder leiding van Jessica Bos brachten een gevarieerd programma.

Nummers zoals ‘As vaaier woorden’ en ‘Summertime’ klonken bekend in de oren. Ook liet het jeugdkorps van zich horen. In het laatste blok van het concert waren de solisten Marit van der Weele en Rianne Vos in het middelpunt. En speelde ze met hun alt saxen de bekende melodie van ‘Hoe lang’ van Nick en Simon. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met het Grönnens laid.

Bron: Westerkwartier