Dames 5 Sport je Fit Grijpskerk: 3-1 winst

Na een wisselvallig begin van het seizoen behaalde Dames 5 van VC Grijpskerk Sport je Fit twee weken geleden haar eerste overwinning. En dat smaakte naar meer. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen De Meeuwen uit Zuidhorn gepland.

Door het bijzondere wedstrijdschema was dit al de tweede wedstrijd tegen De Meeuwen dit jaar. Begin oktober werd er tijdens de uitwedstrijd gelijk gespeeld. Het team is ten aanzien van vorig jaar wat veranderd. Zo is er versterking gekomen van Bea Jager en Petra Gerbens. En is Gladys na een paar jaar weer terug van weggeweest. Jannie Boetje verzorgt de trainingen en coacht de dames bij de thuiswedstrijden. Net als vorig jaar neemt Rob van der  Wilt de coaching bij de uitwedstrijden op zich.

Zaterdag kon Jannie niet aanwezig zijn dus nam Marije Kloppenburg de coaching voor haar rekening. De wedstrijd kwam wat langzaam op gang. De eerste set ging de gehele tijd gelijk op. Bij 23-20 leek Grijpskerk een gaatje geslagen te hebben. De Meeuwen wist dit gat alleen te dichten waardoor het tot het laatst spannend was, maar Grijpskerk toch aan het langste eind trok door te winnen met 26-24.

Stroef

De tweede set verliep wat stroef, de passing liet de dames op bepaalde momenten in de steek waardoor Lianne haar aanvalsters niet goed kon bedienen. De Meeuwen kwamen op een flinke voorsprong. Grijpskerk gaf zich nog niet gewonnen maar moest hard werken voor de punten. De achterstand werd kleiner, maar de inhaalslag was te laat ingezet. De Meeuwen wonnen deze set: 22-25. De 3e en de 4e set werd het spel steeds  beter, de aanwijzingen van de coach werden uitgevoerd waardoor de punten makkelijker gepakt werden.

Petra, de hele wedstrijd al goed voor veel mooie aanvallen, bleef ook in de derde set veel scoren. Zo was er een mooie serve serie van Bea en een, met gevaar voor eigen leven, uitgevoerde snoekduik door Wia, door het team bestempeld als een echte “Van Persie.” Met drie gewonnen sets is de tweede gewonnen wedstrijd van dit seizoen een feit. (3e set: 25-20, 4e set: 25-17). Een mooi resultaat voor het team waarbij iedereen zijn steentje heeft kunnen bijdragen. Volgende week staat Impala op het programma.

Bron: Westerkwartier