VC Grijpskerk Sport je Fit duidelijk te sterk

Het was zaterdag weer een drukke dag in sporthal De Bokkediek. Jeugd en senioren speelden spannende wedstrijden tijdens de tweede thuisdag van VC Grijpskerk Sport je Fit. Een leuk puntje van de jeugdwedstrijden van de dag was dat Meisjes B1 vandaag een set won met 25-0. Een zeer indrukwekkende prestatie.

Dames 1 speelde voor het eerst in een nieuw tenue dat gesponsord wordt door hoofdsponsor Sport je Fit. Het team speelde vandaag tegen het tweede damesteam van Vios. Veel weerstand hadden de dames niet verwacht en dit kwam ook niet. De eerste set was Vios nog op haar sterkst en wisten ze aardig mee te komen met het eerste damesteam. Grijpskerk was echter een tandje te sterk en de eerste set werd met 25-19 gewonnen.

In de tweede set wist Grijpskerk meteen een voorsprong op te bouwen. Er werd goed geserveerd en Eline Kuiper liet mooie aanvallen zien waar Vios vervolgens geen raad mee wist. Grijpskerk werd, naar mate de wedstrijd vorderde, sterker en sterker en ook de derde set werd met 25-16 gewonnen. In de vierde set lieten de Dames goede verdediging van onder andere Anniek Tel zien. Deze passes werden vervolgens om gezet tot set-ups door Sanne Broeils die als Dames 4-speelster mee mocht doen met het promotieklasse-team. Met gedreven spel wist Grijpskerk deze set ook te winnen en behaalde het team een verdiende 4-0 winst.

Heren

Heren 1 speelde tegen studentenvereniging Donitas. Het stadse team had de afgelopen drie wedstrijden gewonnen en was gedreven om een vierde keer op rij de winst. Uiteraard liet Grijpskerk dat niet gebeuren. De eerste set liet Grijpskerk duidelijk zien dat ze te sterk waren voor het jonge Donitas-team. Al snel kwam het eerste herenteam op een grote voorsprong en deze werd alleen maar groter gemaakt door mooie geplaatste opslagen van Marcel Tillema. Links of rechts achterin, de verdediging van Donitas had de grootste moeite om de bal goed te kunnen passen. De eerste set was dan ook snel gewonnen door Grijpskerk met een duidelijk score van 25-11.

De tweede set wist Donitas zich te herpakken en kreeg Grijpskerk iets meer tegenstand. Toch bleven de mannen geconcentreerd en werden er enkele mooie aanvallen gebracht van Emiel Wagenaar en Erwin Smeenk. Hoewel Donitas de achterstand probeerde weg te werken met time-outs en wissels werd ook deze set gewonnen door Grijpskerk met 25-20.

De derde set was eigenlijk een herhaling van zetten en wist Grijpskerk te laten zien dat ze toch echt een stuk beter waren. Ook deze set werd gewonnen met 25-15. In de vierde set was Heren iets minder geconcentreerd en wist Donitas punten te halen door de fouten van Grijpskerk. Het lukte de studenten echter niet om een voorsprong te behouden en ook in de laatste set was Grijpskerk de duidelijke winnaar. Met deze 4-0 winst staat het eerste klasse team op een mooie vierde plek in het klassement.

Bron: Westerkwartier