Lintje en hulde voor brandweerlieden

Burgemeester Bert Swart heeft zaterdag decoraties uitgereikt aan zes brandweermannen tijdens de bindingsavond van de brandweer van de gemeente Zuidhorn.

Het gaat om Bert Faber, post Grijpskerk, 12,5 jaar dienstverband, Michel Kroeze, post Grijpskerk, 12,5 jaar dienstverband, Björn Keizer, post Zuidhorn, 12,5 jaar dienstverband, Klaasjan Pijpker, post Zuidhorn, 20 jaar dienstverband, Derkjan Hofstee, post Grijpskerk, 20 jaar dienstverband.

Wolter Bergsma, post Zuidhorn, ruim 34 jaar dienstverband en Kees Straatsma, post Grijpskerk, ruim 17 jaar dienstverband vond in Oldehove. Bergsma (60) is bovendien benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wolter Bergsma was vanaf 1980 actief als lid van de vrijwillige brandweer van Zuidhorn en heeft zich gedurende die periode langdurig ingezet voor de openbare veiligheid in zijn woonplaats en omliggende regio.

De drie brandweerkorpsen tellen samen 43 brandweermannen en maken onderdeel uit van de Veiligheidsregio Groningen.

Bron: Westerkwartier