24 uur wandelen voor Serious Request

24 uur wandelen voor Serious Request!

Heel Zuidhorn werkt mee aan een geweldig evenement

De kerst nadert en ‘Serious Request’, de grootscheepse inzamelactie van radio 3FM voor het Rode Kruis, staat op het punt van beginnen. Ook Zuidhorn laat zich weer zien en organiseert na het succes van vorig jaar wederom een 24uurs Wandelestafette!

Op vrijdagmiddag 19 december zal om 16:00 uur het startschot van Burgemeester Swart klinken in het Johan Smit Park. De deelnemende groepen gaan vierentwintig uur wandelen om geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Het initiatief voor dit wandelevenement ligt bij de actiegroep van kerkgemeenschap PKN. Samen met Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn wordt het wandelevenement vormgegeven voor alle inwoners van Zuidhorn, zowel jong als oud!

Wandelestafette:

Het actiecomité hoopt met de estafette veel geld op te halen, de opbrengst komt geheel ten goede voor de actie van 3FM. De deelnemende teams mogen bestaan uit 5 tot 15 personen en zorgen ervoor dat  24 uur lang continu hun ‘estafette stokje’ in beweging blijft. Dit betekent niet dat je 24 uur aanwezig hoeft te zijn, maar dat er tenminste één persoon van het team aan het wandelen blijft. Binnen je team bepaal je zelf wie op welk moment aan het wandelen is. Op http://www.sportinzuidhorn.nl vind je alle informatie en het opgave formulier.

Geld genereren:

De organisatie vraagt de deelnemende teams om vooraf donateurs te vinden èn om zo veel mogelijk toeschouwers te stimuleren langs te komen in het park. Het publiek kan ter plaatse geld doneren en kan, na een donatie, besluiten om het estafette stokje zelf een rondje vast te houden.

Daarnaast kunnen deelnemers en toeschouwers op het evenemententerrein genieten van de muzikale en culinaire verrassingen die de organisatie in petto heeft.

Programmering:

Dat het een 2.0 versie van 2013 betreft blijkt wel uit de programmering. Om de bezoekers niet te vergeten is er dit jaar gezorgd voor een zeer divers, afwisselend en bomvol entertainment programma. Op de vrijdag kan men onder andere genieten van de coverband D-force, KUG en Mirjam Zuiderveld.

Op de zaterdag zullen er verschillende activiteiten voor kinderen aanwezig zijn, waaronder een luchtkussen en ponyrijden. Wanneer de dag letterlijk op zijn einde ‘loopt’ zal er muzikaal worden afgesloten met optredens van Peter de Haan, Adrian Mey en Sijtse Scheringa. Aansluitend zal het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt worden.

Heb jij ook een initiatief of wil jij meehelpen, mail ons dan  seriousrequestzuidhorn@gmail.com of bel met Bart Brands Buys 0594-528940