Lintje voor actieve toneelspeelster Aaltje Komrij

Burgemeester Bert Swart heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Aaltje Komrij-Postmus uit Grijpskerk.

De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van toneelgroep De Diakonaaltjes uit Grijpskerk. Mevrouw Komrij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De actieve Grijpskerkse (72) is oprichtster en bestuurslid van Toneelgroep De Diakonaaltjes uit Grijpskerk. Veertig jaar lang zet zij zich al in voor deze toneelgroep.

Vakantieweken

Daarnaast verrichtte mevrouw Komrij vanaf 1982 diverse bestuurlijke activiteiten voor de Protestantse Gemeente Grijpskerk e.o. Sinds 2004 is zij begeleider tijdens vakantieweken van Het Vakantiebureau, dat vakantieweken organiseert voor ouderen en mensen met een beperking.

Ook is mevrouw Komrij vanaf 2009 vrijwilliger bij het Landbouw- en streekmuseum ’t Rieuw in Marum, waar zij optreedt als gastvrouw en rondleidingen verzorgt.

Bron: Westerkwartier