Sinterklaas rockte Grijpskerk in

Duizenden kinderen langs “De Poel”.

Duizenden kinderen stonden vol verwachting langs “De Poel” te wachten. Coole Piet was al vooruit gestuurd en hij draaide de ene hippe naar de andere hippe plaat. Zo ineens was er beweging rond het “Eendenhuisje”. Werden de eendjes ergens wakker van? En vreemde Zwarte Piet stond daar ineens met een gitaar. Vrij snel bleek dat het hier om Hippie Piet ging. Toen hij een snaar van zijn gitaar aanraakte vlogen de eenden uit het hok vandaan en het enige wat Hippie Piet zei: “Te gek hee”.

“Zie ginds komt de stoomboot”.

Duizenden kinderen begonnen ineens te zingen: “Zie ginds kom de stoomboot…” Daar kwam de boot, met vele zwarte Pieten aan boord. Natuurlijk was Sinterklaas er ook. Maar het was wel een vreemd gezicht om de Sint te zien zwaaien zonder zijn staf. Hoofdpiet moest hem ook steeds vasthouden. Sinterklaas had niet veel steun zonder zijn staf.

“Waar is mijn staf”.

Juf Greetje stond aan de kade de Sint op te wachten. Vervolgens liep Sinterklaas door naar de Herestraat en duizenden kinderen liepen er achteraan. Een lange stoet langs de vele winkels in Grijpskerk. De Sint ging een paar winkels naar binnen en vroeg steeds: “Hebben jullie mijn staf gezien?” Via Kerkplein, Molenstraat en Singelweg liep Sinterklaas door “De Wierde”. Alle kinderen hielpen mij op zoek naar de staf.

Meester Jan had de staf.

In het Lauwers College stond een mooie grote stoel klaar voor Sinterklaas. De 3 mooiste kleurplaten werden gekozen en die kinderen mochten bij Sinterklaas komen en kregen alvast een cadeautje. Muziek Piet speelde de mooiste liederen, maar er was weinig controle. De Pieten deden niet wat Sinterklaas zei. Dit kwam allemaal door het missen van de staf. Klikpiet had de staf gevonden. Meester Jan had de staf. Ineens liep Hippie Piet stiekem naar buiten, net op tijd werd hij staande gehouden, want Hippie Piet had de staf geruild voor de gitaar van meester Jan. Meester Jan vond het wel een goede ruil, want zo had Meester Jan mooi de kinderen van De Triangle en de Borgstee stil. Sinterklaas pakte de staf terug en sloeg een paar keer met zijn staf op de grond. Door magische krachten van de staf viel het licht uit. Iedereen schrok, de lichten gingen weer aan en ineens luisterde de Pieten weer en werd alle fouten vergeven. Voorwaarde van Sinterklaas was wel dat Hippie Piet mee ging spelen in de Zwarte Pieten Band.

Verpletterende optreden van Anouk Cruiming.

De ZPB was vele malen beter dan BZN vroeger was. ZPB rockte erover. Coole Piet ging ineens helemaal uit zijn plaat. Hippie Piet zong bij iedere akkoord: “Peace hee”. Anouk Cruiming kwam het podium op en pakte haar microfoon en in een paar seconden stond iedereen te springen en te rocken. De gevluchte eenden die dachten dat ze veilig op het schoolplein zaten, vlogen meteen weer terug naar “De Poel”. Anouk Cruiming zong de pannen van het dak. Zelfs Sinterklaas kwam uit zijn stoel en rockte hard mee. Hard werd meegezongen met het refrein: “Sinterklaas is weer in Grijpskerk”. Sinterklaas rockte Grijpskerk in. Sinterklaas verliet al dansend de kantine van het Lauwers College en de kinderen volgden de Sint mee naar buiten en kregen een staf vol met iets lekkers mee. De zaal was leeg en Hippie Piet bleef alleen achter en zei:

“Wauw hee, te gek man”.