Dames 2 VC Grijpskerk: winst na spannende wedstrijd

Het tweede damesteam van VC Grijpskerk Sport je Fit is na acht wedstrijden alweer bijna aan het eind van de eerste helft van het seizoen.

Een helft waar het team, onder leiding van coach/trainer Emiel Wagenaar, trots op kan zijn. De Dames staan na de spannende wedstrijd van afgelopen zaterdag, 29 november, op een mooie vijfde plek en hebben zeker nog kans om hoger te komen.

Zaterdag speelde Dames 2 tegen het zesde damesteam van studentenvereniging Donitas uit Groningen. Dames 2 van Grijpskerk en Dames 6 van Donitas waren op papier al aan elkaar gewaagd. De stadjers stonden met één wedstrijd meer gespeeld en gewonnen net één plekje hoger dan Grijpskerk en de prognose was dan ook dat Donitas met 3-2 van Grijpskerk zou winnen. Uiteraard wilde Dames 2 daar niets van weten en ze begonnen de wedstrijd dan ook vol goede moed.

De eerste set begon moeizaam voor Grijpskerk. Zoals wel vaker is gebleken afgelopen weken, heeft Dames 2 vaak moeite om in het ritme van de wedstrijd te komen. Ook tijdens deze wedstrijd kwam Grijpskerk in de eerste set al snel flink achter te staan. Toch lieten de Grijpskerkers zien dat ze het tij ook in de eerste set al kunnen keren, want met enkele moeilijke serves van onder andere Patricia Voogd kwam Grijpskerk dichter in de buurt van Donitas. Jammer genoeg voor de roodhemden de kwam deze ommekeer iets te laat en werd de eerste set met 21-25 verloren.

In de tweede set had Grijpskerk echter de smaak te pakken. Maar ook Donitas behield haar niveau. In een ontzettend spannende set lieten de beide teams zien wat ze konden. De stand bleef de hele set gelijk opgaan, maar het was uiteindelijk Grijpskerk dat met groot doorzettingsvermogen de set won met 28-26. Ook in de derde en vierde sets lieten de Dames van Grijpskerk zien dat zij toch echt beter waren dan Donitas. Met mooie verdediging en aanvallen van onder andere Dorien Geertsema en Elsa Hoeksma werden ook deze sets gewonnen.

Met deze wedstrijd heeft Grijpskerk vier belangrijke punten gehaald en heeft het team laten zien dat een vooraf berekende prognose absoluut niet hoeft uit te komen. Volgende week, 6 december, speelt Dames 2 een thuiswedstrijd tegen Veracles. In de uitwedstrijd, die een paar weken geleden werd gespeeld, won Grijpskerk en de Dames zijn uiteraard van plan om dit volgende week ook weer te doen.

Bron: Westerkwartier

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk